Nápoje, limonády, džusy
Mnoho surovin používaných k výrobě nápojů lze analyzovat FT-NIR spektroskopií. Od pevných vzorků, jako je pšenice, ječmen, slad, chmel a kvasnice, až po tekutiny, jako jsou koncentráty nebo hotový produkt typu džus, víno nebo destilát.
Většina kapalin je analyzováno přes křemennou průtokovou celu s délkou dráhy 1 mm (1 000 μm). Systémy NIR společnosti Bruker umožňují automatizaci procesu analýzy a nepřekonatelnou přesnost.
Díky pokročilé konstrukci přístroje jsme schopni nabídnout výkonnost a přesnost převyšující konkurenci. To vše bez nutnosti finančně nákladných re-kalibrací či seřizování přístroje. Provozní náklady přístroje jsou tak minimální.
Bruker disponuje širokou škálou předpřipravených kalibrací pro sledování důležitých parametrů s možností transferu těchto napříč všemi našimi přístroji.
Často sledované parametry:
- Proteiny
- Tuky
- Obsah vody
- Alkohol
- Hustota
- Cukry
- Cukernatost/Brix
- Kyseliny
- Kofein
- Obsah extraktu
Mezi často analyzované vzorky při produkci nápojů patří:
- Obiloviny, slady
- Chmel
- Destiláty
- Hrozny
- Víno
- Mošty
- Káva
- Čaj
- Ovocné džusy
- a další ...