Mouka, mlynárenství, pekárenství
Nabízíme řešení pro mlynářský průmysl. Analýza pšenice, různých druhů mouky a také vedlejších produktů, to vše pomocí FT-NIR spektrometrie. Ta umožňuje jedním přístrojem rychle analyzovat více parametrů. Jedná se o nedestruktivní metodu s minimální přípravou vzorků, která nevyžaduje používání žádných rozpouštědel ani reagencií.
Tato metoda umožňuje také automatické měření v reálném čase velkého množství vzorků, s velkou úsporou času a nákladů.
Největší výhodou všech našich NIR spektrometrů je jejich univerzálnost. Surové zrno nebo jemný prášek; jeden přístroj Vám pokryje kontrolu kvality celé výroby. Měření materiálů jako je pšenice, mouka, těsto či hotový produkt z pekárny není problém.
Díky pokročilé stavbě přístroje jsme schopni nabídnout výkonnost a přesnost převyšující konkurenci. To vše bez nutnosti finančně nákladných re-kalibrací či seřizování přístroje. Provozní náklady přístroje jsou tak minimální.
Bruker disponuje širokou škálou předpřipravených kalibrací pro NIRS sledování důležitých parametrů s možností transferu těchto napříč všemi našimi přístroji.
Těmito parametry jsou např:
- Obsah vody
- Proteiny
- Popel
- Karbohydráty
- Tuk
- Celkový cukr
- Vláknina
Ukázka FT-NIR analýz mouky: