Čokoláda a cukrářské výrobky
FT-NIR spektroskopie poskytuje přesné výsledky analýzy více komponent během několika sekund pro udržení co nejvyšší kvality čokolády i pekařských výrobků. Suroviny jako je med, ořechy, karamel či marcipán lze analyzovat stejným přístrojem.
Mezi běžně analyzované parametry patří Brix, Pol, barva (ICUMSA), popel, tuk, vlhkost, bílkoviny, laktóza, sacharóza, redukující cukry a Theobromin.
Díky pokročilé konstrukci přístroje jsme schopni nabídnout výkonnost a přesnost převyšující konkurenci. To vše bez nutnosti finančně nákladných re-kalibrací či seřizování přístroje. Provozní náklady přístroje jsou tak minimální.
Bruker disponuje širokou škálou předpřipravených kalibrací pro sledování důležitých parametrů s možností transferu těchto napříč všemi našimi přístroji.
Těmito parametry jsou např:
- Brix
- Popel
- Tuk
- Vlhkost
- Bílkoviny
- Laktóza
- Sacharóza
- Theobromin
- a další…